header banner
Default

Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben cryptocurrency, met bitcoin als de meest populaire


Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat er maar liefst 1,9 miljoen Nederlanders zijn die crypto in bezit hebben. Daarnaast blijkt dat dit aantal de afgelopen jaren enorm is gegroeid. Maar welke cryptocurrency is het populairst onder de Nederlanders?

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Het onderzoek werd gedaan onder meer dan 4.000 Nederlanders en probeert zo een representatief beeld te geven van de rest van Nederland. Zo blijkt dat 14% van de Nederlanders ouder dan 18 crypto bezit, wat neerkomt op 1,9 miljoen mensen.

Multiscope meldt dat er in vergelijking met zijn vorige peiling in 2018 ruim 1 miljoen nieuwe crypto-bezitters zijn bijgekomen. Dat is wellicht niet gek gezien de bitcoin (BTC) koers prestaties in de afgelopen jaren.

Verder blijkt dat vooral mannen interesse hebben in crypto; 70% van de 1,9 miljoen Nederlanders is namelijk man. De leeftijdscategorie waarin de meeste crypto-Nederlanders te vinden zijn, is 18 tot 34 jaar. Daarnaast is de gemiddelde crypto bezitter in Nederland vaker hoger opgeleid.

Bitcoin het populairst, cardano en XRP ook in het lijstje

VIDEO: 1,9 miljoen Nederlanders bezitten crypto | Google & Apple VS crypto-scam apps | Het Crypto Journaal
Het Crypto Instituut

Dan naar misschien wel het interessantste deel van het onderzoek. Welke cryptocurrency is nu het populairst onder Nederlanders? Het zal geen grote verrassing zijn dat bitcoin bovenaan dit lijstje staat. Ruim 1,2 miljoen Nederlanders ouder dan 18 bezit BTC, ofwel 9% van de Nederlanders.

Op plek twee vinden we ethereum (ETH) met 6% en loopt het lijstje verder af met 5% voor cardano (ADA), en 3% voor zowel ripple (XRP) als dogecoin (DOGE).

Advertisement

Hoe Nederlanders bitcoin kopen

VIDEO: "Bitcoin to $500k, Then $1 Million By This Date" Dave Weisberger New Crypto Prediction 2023
Jamie Tree

Multiscope deed daarnaast ook een aantal bevindingen betreft het geld wat Nederlanders gebruiken om crypto te kopen via bijvoorbeeld de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Ruim 63% van de crypto-bezitters gebruikt hiervoor geld afkomstig van zijn of haar betaalrekening en 41% gebruikt geld van de spaarrekening.

Vrouwen kiezen er volgens Multiscope vaker voor om crypto te kopen met hun spaargeld. Gelukkig gebruikt slechts 2% van de Nederlanders geleend geld voor hun crypto en bitcoin aankopen.

Een ander onderzoek, dat vorige week in het crypto nieuws verscheen, stelt dat er in 2030 mogelijk 1 miljard crypto bezitters wereldwijd kunnen zijn. Hierover lees je in dit artikel meer.

Sources


Article information

Author: Andrew Fitzpatrick

Last Updated: 1698704042

Views: 1096

Rating: 4.3 / 5 (94 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Andrew Fitzpatrick

Birthday: 1923-01-30

Address: 1704 Lawson Neck, New Wandaton, MN 60411

Phone: +4722155506644992

Job: Virtual Reality Developer

Hobby: Scuba Diving, Soccer, Calligraphy, Beekeeping, Hiking, Playing Chess, Gardening

Introduction: My name is Andrew Fitzpatrick, I am a Gifted, Open, rare, receptive, Colorful, radiant, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.