header banner
Default

Elon Musk svarer igen med absurditeter – kendte forlader Twitter


Twitter ændrer sig på mange måder, efter at Elon Musk har overtaget ejerskabet, og det har fået flere kendte til at forlade det sociale medie.

Når Elon Musk gør noget, går det sjældent ubemærket hen.

Det giver sådan set god mening, når han kan kalde sig for verdens rigeste mand, medejer af elbilgiganten Tesla, rumfartsselskabet SpaceX og nu det nyeste skud på stammen: Twitter-ejer.

Men det er ikke blot på grund af de prominente titler, at verden holder øje med ham. Rigmanden sørger også for at vifte godt med armene, når han handler på en af sine mange påfund.

Han valgte eksempelvis at lade det være op til en afstemning blandt Twitters brugere, om USA’s tidligere præsident Donald Trump kunne vende tilbage til det sociale medie, efter at være udelukket i kølvandet på stormløbet mod Kongressen 6. januar.

Musk kalder musiker for tudefjæs

VIDEO: Elon Musk turns up at Twitter HQ carrying a sink
Sky News

Og vupti, nu er Donald Trumps Twitter-profil oppe igen.

Det træk kombineret med flere opsigtsvækkende handlinger fra Elon Musk har fået flere prominente navne til at kritisere Twitters nye retning, og nogle siger endda farvel til det populære sociale medie.

Det gælder blandt andre frontmanden for bandet Nine Inch Nails, Trent Reznor.

- Vi har ikke brug for arrogancen fra milliardærklassen, der føler, at de bare kan komme ind og løse alting. Også uden ham (Elon Musk, red.) involveret synes jeg, at det er blevet et så giftigt miljø, sagde han til The Hollywood Reporter.

Efterfølgende har Elon Musk ikke gjort meget for at modbevise, at kulturen på Twitter skulle være giftig. Tværtimod er han nærmest gået forrest i at bevise det.

I et svar til et andet tweet, der gør grin med postyret omkring Trumps genåbnede profil, skrev Elon Musk:

- Og det viser sig, at Trent ”nine inch nails” Reznor rent faktisk er et tudefjæs.

And it turns out that Trent “nine inch nails” Reznor is actually a crybaby 🤣

— Elon Musk (@elonmusk) November 21, 2022

Ytringsfrihed til debat

VIDEO: Watch Elon Musk Enter Twitter HQ! #shorts
CNET Highlights

Også musikeren Jack White, kendt fra bandet The White Stripes, har i et langt opslag på Instagram rettet skarp kritik mod Elon Musk.

- Så du gav Trump hans Twitter-platform tilbage. Fuldstændig modbydeligt, Elon. Det er officielt et asshole move, skriver han.

Han roser videre Elon Musk for det, han har opnået med sin elbilvirksomhed, Tesla, men at han er gået for langt denne gang.

- Du bruger din magt til at promovere forfærdelige, voldsindbydende løgnere, der fører landet og verden baglæns og truer demokratiet, der gjorde dig rig og succesfuld til at begynde med.

Han afslutter opslaget med, at Elon Musk ikke kan løbe fra sit ansvar med ”ytringsfrihed” som forklaring.

Imens mange brokker sig over Trumps genåbnede profil, så har manden selv afvist at vende tilbage. I stedet vil han holde sig til sit eget sociale medie, Truth Social. Og her har Elon Musk – igen igen – ladet morsomhederne flyde fra sin profil:

Elon Musk har beskrevet sig selv som en ”free speech absolutist” og advokeret for at kunne ytre sig frit inden for lovens rammer. Og der er allerede tegn på, hvad rigmanden ser ud til at lade køre frit på sin platform.

By “free speech”, I simply mean that which matches the law.

I am against censorship that goes far beyond the law.

If people want less free speech, they will ask government to pass laws to that effect.

Therefore, going beyond the law is contrary to the will of the people.

— Elon Musk (@elonmusk) April 26, 2022

Jokede med falske meldinger om tv-værts død

VIDEO: Elon Musk bans dangerous Twitter account: ‘Finally some censorship we can get behind’
Sky News Australia

Værten på det populære amerikanske show ’The Tonight Show’, Jimmy Fallon, rakte ud efter den nye Twitter-ejer, efter at hashtagget #RIPjimmyfallon begyndte at trende sidste uge, insinuerende at værten skulle være gået bort.

- Elon, kan du fixe det her? #RIPJimmyFallon, skrev han, og igen havde Elon Musk ikke meget andet end latterliggørelse til overs.

Først svarede han ironisk med ”fixe hvad?”, før endnu et tweet blev uploadet.

- Vent lidt, hvordan ved vi, at du ikke er et rumvæsen, der udgiver sig for at være Jimmy? Sig noget, som kun den ægte Jimmy ville sige, skrev han.

Wait a second, how do we know you’re not an alien body snatcher pretending to be Jimmy!?

Say something that only the real Jimmy would say …

— Elon Musk (@elonmusk) November 16, 2022

Tv-værten fandt dog selv plads til at joke med hændelsen på sit show.

Kontroversiel overtagelse

VIDEO: President Biden questioned on Elon Musk's Twitter acquisition
Yahoo Finance

Ovenstående er blot en af mange overraskelser, som Elon Musk har budt på siden overtagelsen af Twitter i oktober i år. Det var det tidligere ejerskab, der udelukkede Donald Trump fra det sociale medie.

Elon Musk købte Twitter for 44 milliarder dollar – omkring 317 milliarder danske kroner, men siden er 3700 medarbejdere blevet fyret, hvilket svarer til cirka halvdelen af selskabets ansatte. Mange andre har sagt deres job op.

Opsigelserne kom efter en intern e-mail fra den nye ejer, hvor Musk kræver, at de ansatte fremover skal arbejde hårdere.

Han har yderligere indført, at man kan købe sig til en verificeret profil, hvorfor flere virksomheder desperat har set til, mens falske konti udgav sig for at være virksomhederne.

Ifølge chefen selv har al omtalen fået aktiviteten på Twitter til at vokse, hvor han torsdag amerikansk tid skrev, at det havde nået et nyt rekordniveau.

Sources


Article information

Author: Kayla Thompson

Last Updated: 1702371604

Views: 929

Rating: 4.2 / 5 (38 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kayla Thompson

Birthday: 2001-02-06

Address: 3838 Lawrence Highway, West Antoniostad, PA 33772

Phone: +3542646329033843

Job: Speech Therapist

Hobby: Bird Watching, Graphic Design, Scuba Diving, Snowboarding, Painting, Playing Chess, Robotics

Introduction: My name is Kayla Thompson, I am a multicolored, Open, bold, vivid, brilliant, resolved, apt person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.