header banner
Default

Kripto para birimi sektöründe bu hafta sonu neler yaşandı?


Avukat, Ripple'ın SEC tarafından yenilmesi ihtimalinin yüzde 2,3 olduğunu belirtirken, Magic Eden ise çifte harcama endişeleri nedeniyle Ordinals üzerindeki BRC-20 işlemlerini durdurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçen hafta içerisinde iki Ripple yöneticisine karşı açılan davaya ret sinyal vermesinin ardından XRP yanlısı avukat Jeremy Hogan, Ripple'a karşı açılan davayı Komisyon’un kazanma şansının yüzde 2,3 olduğunu belirtti.

XRP yanlısı avukat 22 Ekim tarihli bir yazısında “Ripple / SEC davası olabilecek en iyi şekilde sona erdi” açıklamasında bulundu. 

"SEC davanın geriye kalan kısmını reddetti, bu nedenle önümüzdeki yıl duruşma olmayacak" diye konuşan Hogan, davanın maddi unsurlarının belirlendiğini ve "yeni ya da şaşırtıcı hiçbir durumun" ortaya çıkmayacağını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta SEC'i temsil eden avukatlar Ripple Genel Müdürü Brad Garlinghouse ve yönetim kurulu başkanı Chris Larsen'e karşı ileri sürülen tüm iddiaları reddetmeyi planladığını belirtmişti. Söz konusu tablo, Ripple’ın halkla ilişkiler sorumlusu Stuart Alderoty tarafından "SEC'in teslimiyeti" olarak değerlendirilmişti.

Hogan, X (eski adıyla Twitter) platformunda yaptığı paylaşımda nihai kararın 2024 yılında verilmesini beklediğini belirtirken, ancak taraflardan bir tanesinin veya her ikisinin de uzlaşma yoluna başvurmasının veya temyize gitmesinin de mümkün olduğunu ifade etti.

Hogan, SEC tarafından temyize gidilmesi durumunda düzenleyici kurumunun teorik olarak yüzde 14,2'lik bir kazanma şansına sahip olacağını belirtti. Bununla birlikte SEC'in zafere uzanan yolu, uzlaşma yoluna gidilmemesi, temyizde kazanma, daha fazla sayıda duruşmaya katılım ve ardından işler eğer bu noktaya evrilirse Ripple tarafından ileri sürülen son bir temyiz davasında kazanma benzeri uzun ve yorucu bir yol olacaktır.

Yargıcın kararını yazma şekli nedeniyle, Temyiz mahkemesi davayı DAHA FAZLA adli bulgu ve tespit amacıyla duruşma yargıca geri göndermek zorunda kalacaktır!

İşte bu yüzden bu davanın ‘olabilecek en iyi şekilde’ sona erdiğini söylüyorum.

"SEC'in bu davayı kazanma şansı kesin olarak yüzde 2.367 oranındadır. Bu oran Super Bowl turnuvasının Jets tarafından kazanmasıyla aynı!" diye ekledi.

SEC, Coinbase “insider trading” aleyhine temerrüt kararı verilmesini istedi 

VIDEO:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Coinbase'in içeriden bilgi ticareti skandalına karışan üç kişiden bir tanesine karşı temerrüt kararı verdi.

SEC tarafından davalı Sameer Ramani'ye 26 Mayıs 2023 tarihinde tebligat yapıldığını ve Ramani'nin Komisyon tarafından açılan davaya karşı hiçbir ifade veya bir diğer savunma sunmadığını belirtildi.

SEC, 19 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, "Bu nedenle, SEC tarafından Mahkeme Katibinin davalı Ramani'ye karşı temerrüt kararı almasını saygıyla talep etmektedir" ifadesini kullandı. 

SEC, 21 Temmuz 2022 tarihinde yaptığı ilk başvuruda "Ramani'nin şu anda Hindistan'da olduğunu düşündüklerini" belirtti.

SEC ilk şikayetinde, Coinbase'in Varlıklar ve Yatırım Ürünleri grubunda eski bir yönetici olan Ishan Wahi'nin, Coinbase'in "listeleme duyurularının" zamanlaması ve içeriği hakkında maddi ve kamuya açık olmayan bilgileri defalarca kardeşi Nikhil ve Ramani'ye (yakın bir arkadaşı) aktardığını iddia etti.

SEC'in iddiasına göre Nikhil ve Ramani bu bilgileri birden fazla listeleme duyurusu öncesinde işlem yapmak amacıyla kullandı ve en az 1,1 milyon dolar yasadışı kâr elde etti.

Wahi kardeşler, Ishan Wahi'nin Şubat ayında tele kulak dolandırıcılığı yapmak için iki kez komplo kurmaktan suçlu bulunmasının ardından Mayıs ayı sonunda SEC ile bir uzlaşmaya vardı

Topluluğun çifte harcama konusunda alarm vermesi nedeniyle Magic Eden BRC-20 işlemlerini askıya aldı

VIDEO:

Token piyasası Magic Eden, topluluğun çifte harcama risklerine ilişkin endişeleri nedeniyle Ordinals üzerinde BRC-20 ticaretini askıya aldı.

Magic Eden on Bitcoin, X'te 22 Ekim tarihinde yayınladığı bir gönderide, "Tüm BRC-20'lerde tam mutabakat sağlanana kadar kullanıcıları en iyi şekilde korumak amacıyla BRC-20 ticareti geçici olarak askıya alınmıştır" açıklamasını yaptı.

Ekip, "Diğer tüm işlemler Magic Eden üzerinden canlı olarak devam etmektedir" diye ekledi.

22 Ekim tarihinde kullanıcılar çifte harcama riskiyle ilgili endişelerini dile getirmeye başladı. Ordinal Fomojis kurucusu Sanj, sorunun Ordinals yazılımının farklı sürümlerini kullanan farklı pazar yerlerinden kaynaklandığını ifade etti:

Halihazırda farklı piyasalar farklı numaralar endeksleyen farklı ord sürümlerini kullanıyor.

Ordinals platformu UniSat Wallet da BRC-20 endeksleme ikilemini kabul etti ancak BRC-20 ticaretini askıya almama kararı verdi.

UniSat Wallet 22 Ekim tarihinde yayımladığı bir gönderide "Katkıda bulunanların ve endeksleyicilerin neler yaptığını izliyoruz ve kullanıcılarımızı bilgilendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Diğer haberler 

VIDEO:

Kripto dostu Cumhuriyetçi Temsilci Tom Emmer, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanlığı adaylığını sürdürüyor ve 62 yaşındaki Emmer bu konuda birçok milletvekilinin desteğine sahip.

Kripto para savunma grubu DeFi Eğitim Fonu, 20 Ekim tarihinde bir ABD mahkemesine bir müşahit belgesi sunarak, ABD Anayasasının Dördüncü Düzenlemesi kapsamında kullanıcıların gizlilik haklarını değerlendirirken blokzincir teknolojisinin benzersiz yönlerini değerlendirmek için çağrıda bulundu. Bu belge ABD hükümetinin bir kullanıcının kripto para platformlarındaki işlem geçmişine sınırsız erişime sahip olmasını önlemek amacıyla gerçekleştirilen daha geniş çaplı bir mücadelenin bir parçası.

Sources


Article information

Author: Virginia Douglas

Last Updated: 1698437042

Views: 1247

Rating: 4.2 / 5 (33 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virginia Douglas

Birthday: 2016-02-22

Address: 103 Robert Passage, Richardport, OH 21070

Phone: +3863961825179798

Job: Pilot

Hobby: Puzzle Solving, Table Tennis, Drone Flying, Photography, Raspberry Pi, Juggling, Skateboarding

Introduction: My name is Virginia Douglas, I am a unwavering, dedicated, unyielding, accomplished, ingenious, steadfast, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.