header banner
Default

Peki neden SEC, Ripple yöneticilerine açılan davanın iptalini istedi?


Table of Contents

Regülatörün, Ripple kurucu ortağı ve CEO'suna açılan davaların iptal edilmesini istemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

SEC, Ripple yöneticilerine açılan davanın iptalini istedi: Peki neden?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve şirketin CEO'su Brad Garlinghouse aleyhine açılan davanın iptal edilmesini talep etti.

Bloomberg'ün haberine göre SEC avukatları, XRP'nin kurumsal satışına yönelik ihlaller ile ilgili olarak Ripple'a karşı hangi çözümlerin üretilebileceği hususunda tartışmak üzere bir toplantı organize etti.

Bloomberg Ingelligence analisti Elliot Stein, bu hamlenin SEC'in davanın kaybettiği kısımları ile ilgili olarak süre avantajı sağlayacağını söyledi. Böylelikle regülatör, daha kısa sürede itiraz etme şansına sahip olacak. 

Stein ayrıca, SEC'in kişisel yargılamalar esnasında bazı kötü gerçeklerin ortaya çıkmasını istememe ihtimalinin de muhtemel olduğunu dile getirdi. 

Ripple'dan yanıt gecikmedi

VIDEO: 60 saniyede XRP nedir? #LearnWithCoinsate
Coinsate

SEC'in başvurusu, Ripple tarafından yapılan basın açıklamasında "hükümetin çarpıcı bir teslimiyeti" şeklinde nitelendirildi. 

Ripple'ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, X üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu bir uzlaşma değil. Bu, SEC'in teslim olmasıdır" ifadelerini kullandı.

The SEC made a serious mistake going after Brad & Chris personally – and now, they’ve capitulated, dismissing all charges against our executives. This is not a settlement. This is a surrender by the SEC. https://t.co/TOsG64ZdEx

— Stuart Alderoty (@s_alderoty) October 19, 2023

SEC, daha önce şirketin kurucularından Chris Larsen'i ve CEO'su Brad Garlinghouse'u XRP token'ını kayıtsız bir biçimde satarak bir milyar dolar gelir elde etmekle suçladı. Federal bir yargıç ise XRP'nin borsalardaki satışının menkul kıymet arzı anlamına gelmediğine yönelik bir karara imza attı.

Sources


Article information

Author: Guy Haas

Last Updated: 1699727762

Views: 659

Rating: 4.4 / 5 (88 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Guy Haas

Birthday: 1920-05-05

Address: 32993 Benjamin Road Apt. 031, New Ashlee, AZ 45823

Phone: +4533059424279276

Job: Event Planner

Hobby: Pottery, Scuba Diving, Writing, Fencing, Crochet, Camping, Skateboarding

Introduction: My name is Guy Haas, I am a courageous, resolved, risk-taking, unguarded, vibrant, skilled, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.