header banner
Default

Bij crypto-beursfondsen is Solana de meest gewilde altcoin


Solana-SOL-berusfonds

Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Elke week zet crypto-beursfondsaanbieder CoinShares uiteen wat er de week ervoor gebeurde in deze subgroep in de crypto-markt. Al een aantal weken krimpen beursfondsen, zo ook afgelopen week. Toch was er ook wat zonneschijn tussen de regen door.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin vorige week niet de bron van krimp

VIDEO: Buy Solana or Cardano? BlackRock Ethereum ETF Coming? Best Crypto to Invest in?
Altcoin Daily

In het nieuwste wekelijkse onderzoeksrapport schrijft CoinShares dat vorige week 11,2 miljoen dollar de gemeten Exchange Traded Products (ETP’s) heeft verlaten. Dat is een stuk minder dan de afgelopen weken, zo vertrok twee weken geleden nog 55 miljoen dollar. Vorige week stond zelfs in het teken van de grootste outflows sinds afgelopen maart – 168 miljoen dollar om precies te zijn. Die 11,2 miljoen dollar is dus in verhouding een stuk minder.

Meestal is het grootste deel van het volume afkomstig van bitcoin (BTC), ongeacht van welke richting de markt op gaat. Maar vorige week was anders. Bitcoin zag namelijk juist inflows, van 3,8 miljoen dollar om precies te zijn. Ook zagen bitcoin-beursfondsen die short zijn 3,3 miljoen dollar vertrekken. Dat geeft aan dat investeerders ook niet bereid zijn om in te spelen op een lagere prijs, omdat ze juist denken dat de prijs gaat stijgen.

Vorige week was het grootste deel van de outflows buiten bitcoin afkomstig van ethereum (ETH). Deze fondsen krompen namelijk met 3,2 miljoen dollar. Beursfondsen die CoinShares niet heeft geïndexeerd krompen met 8,8 miljoen dollar.

Solana meest populaire altcoin

VIDEO: My Solana Price Prediction
VirtualBacon

We moeten benadrukken dat het geld dat is vertrokken niet in verhouding staat tot wat ze nog waard zijn. Zo bezitten alle gemeten BTC- en ETH-fondsen respectievelijk 21,1 miljard dollar en 6,9 miljard dollar. De verschuivingen van afgelopen week vallen dus behoorlijk in het niet.

Minstens zo opvallend is dat fondsen met solana (SOL) als thema juist groeiden met 0,7 miljoen dollar. Dit is de meest populaire altcoin van het moment. Sinds begin dit jaar zijn SOL-fondsen namelijk met 26 miljoen dollar gegroeid tot 75 miljoen dollar. Geen enkele altcoin komt hierbij in de buurt. Zelfs ETH-fondsen zijn sinds begin dit jaar met 102 miljoen dollar gekrompen.

Sources


Article information

Author: Lori Garcia

Last Updated: 1698150603

Views: 736

Rating: 4.4 / 5 (109 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lori Garcia

Birthday: 1945-08-18

Address: 338 Sergio Mountain Suite 716, New William, AK 40711

Phone: +3961634455386450

Job: Physical Therapist

Hobby: Traveling, Backpacking, Juggling, Sewing, Motorcycling, Aquarium Keeping, Role-Playing Games

Introduction: My name is Lori Garcia, I am a dedicated, priceless, forthright, honest, unguarded, important, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.